Aronia (scorus negru) – fructul minune

Studii recente au plasat aronia în topul celor mai buni antioxidanți naturali. Conform tabelelor comparative disponibile pe oracvalues.com, site dedicat măsurării valorii ORAC (Oxygen Radical Absorbtion Capacity), valoare ce determină capacitatea antioxidanților de a neutraliza radicalii liberi, aronia are un scor de 80 de unități, cel mai ridicat dintre toate fructele. Consumând 100 g din aceste fructe  se acoperă necesarul zilnic de acid folic.

Aronia conține substanțe active și alte componente esențiale în forma lor naturală, în special polifenolii și vitamine, niacina, riboflavina (B2), acid folic, vitaminele E, A, K, precum și minerale: potasiu, iod și fosfor.

Conținutul în vitamina P (care ajută la fixarea vitaminei C în organism) este mai ridicat decât în orice alt fruct (conține de 5 ori mai multă vitamina P decât strugurii negri). Fructele de aronia sunt o soluție puternică împotriva radicalilor liberi. Proporția polifenolilor deosebit de mare poate reduce stresul oxidativ. Au un conținut mare de proantocianine (care se găsesc și în semințele de struguri) și acid chinic (de 10 ori mai mare decât merișorul)!

Produse marca „verum natural” cu aronia:

  • limonadă cu miere de albine și aronia (apă plată filtrată, miere de albine polifloră, lămâie, suc natural de lămâie, aronia 2.5%);
  • gem fără zahăr – aronia 80% (aronia 80%, îndulcitor natural din sevă de mesteacăn 16%, suc natural de lămâie 4%):
  • dulceață de aronia 65% (aronia 65%, zahăr 34%, lămâie 1%);
  • dulceață de ardei iute cu aronia fructe întregi (aronia, ardei capia, roșii, ardei iute, zahăr, lămâie, sare neiodată)
  • prăjituri de casă cu aronia (la comandă)

Investește în sănătatea ta! Alege să te hrănești sănătos!

Citește eticheta și cumpără produse alimentare care conțin doar ingrediente sănătoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *