Prezentare produse

Investește în sănătatea ta! Alege să te hrănești sănătos!
Citește eticheta și cumpără produse alimentare care conțin doar îngrediente sănătoase!

Produsele din gama „Ceaunul cu bunătăţi” sunt realizate după reţete de familie, adaptate preferinţelor actuale, obţinându-se mâncăruri gustoase, dar şi sănătoase.

Prin procedeul de gătire în ceaun la foc domol, ingredientele sunt fierte în etapa finală minimum două ore şi jumătate, fără adaos de apă, doar în sucul propriu legumelor sau al fructelor. Faţă de reţetele tradiţionale de conserve de toamnă din legume, cele din gama „Ceaunul cu bunătăţi” au un conţinut redus de ulei, iar sarea folosită este neiodată.

Armonizarea gustului este realizată prin folosirea doar de condimente naturale, proaspete sau deshidratate, fără adaos de îngroşători, aditivi, potenţiator de gust sau amestec de condimente concentrate de sinteză/artificiale.

Aceste particularităţi, conţinut redus de ulei şi mixtul de condimente naturale, fac din conservele „Ceaunul cu bunătăţi” cu legume şi peşte o mâncare gustoasă şi uşor digerabilă, care poate fi consumată atât rece, cât şi caldă, ca aperitiv, fel principal sau garnitură în felul principal.

Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt făcute după rețete de casă, în care conținutul de fruct este cu mult mai mare decât cel de zahăr. De asemenea, nu conțin nici un fel de gelifiant sau alti aditivi pentru îngroșare.

Gemurile fără zahăr sunt realizate cu îndulcitor natural cu valoare nutritivă scăzută și indice glicemic mic, respectiv xilitol extras din sevă de mesteacăn, cunoscut și ca „zahăr de mesteacăn”.

Produsele „Ceaunul cu bunătăţi” nu conţin conservanţi de sinteză, fapt pentru care termenul de valabilitate este mai mic decât produsele similare din comerț (6 luni pentru conservele din legume și pește, 12 sau 18 luni pentru produsele din fructe) și se vor păstra în locuri răcoroase (temperaturi sub 20oC) şi fără expunere la razele solare.
Se recomandă consumul în maximum 3 zile de la data deschiderii borcanului.
Exemple de mâncăruri gătite cu conserve ”Ceaunul cu bunătăți”

Paste cu zacuscă de macrou
(4 porţii) – cost estimativ 6 lei/porţie
Se pun la fiert 250 g de paste (spaghete, tăiţei, gnochi etc).
Într-o tigaie adâncă (woc, cratiţă) se călesc în 2 linguri de ulei 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt, peste care se adaugă aproximativ 100 ml de suc de roşii (sau 80 ml de apă şi 4 linguri cu pastă de roşii) şi când dă în clocot se adaugă un borcan cu zacuscă de macrou „Ceaunul cu bunătăţi”.
Se înfierbântă amestecul, se condimentează după gust, apoi se adaugă pastele fierte şi scurse bine.
Se servesc calde, cu caşcaval sau brânză uscată.
Timp de pregătire – aproximativ 15 minute.

Mâncare de zacuscă de ciuperci cu mămăliguţă şi usturoi
(4 porţii) – cost estimativ 6 lei/porţie
400 grame de ciuperci Champignon din conservă se clătesc şi scurg foarte bine de apă. Dacă sunt întregi, se toacă fiecare ciupercă în 3-4 bucăţi.
Se pun 3-4 linguri de ulei într-o tigaie, de preferat neaderentă şi adâncă, iar după ce se încălzeşte uleiul se adaugă ciupercile. Se ţin ciupercile pe foc până când apa se evaporă şi se călesc puţin, după care se adaugă un borcan cu zacuscă de ciuperci „Ceaunul cu bunătăţi”, amestecându-se bine, astfel încât mâncarea să se încălzească uniform.
Se consumă caldă, cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi.
Pentru persoanele care nu pot mânca usturoi crud, acesta se pune în tigaie cu puţin timp înaintea zacuştei de ciuperci.
Timp de pregătire – aproximativ 15 minute.

Ghiveci cu zacuscă de dovlecei
(4 porţii) – cost estimativ 5 lei/porţie
Se pregătesc 500 g de legume crude (cartofi, bame, pătrunjel rădăcină, fasole verde, mazăre, după preferinţă) care se fierb în apă sau la aburi, astfel încât să rămână tari.
Într-o cratiţă se pun 100 ml de suc de roşii (sau 80 ml de apă şi 4 linguri cu pastă de roşii), se dă în clocot şi se adaugă un borcan cu zacuscă de dovlecei „Ceaunul cu bunătăţi”. Când amestecul se omogenizează, se adaugă legumele fierte şi se condimentează după gust.
Se poate consuma ca atare sau ca garnitură la o friptură din carne de porc sau pasăre.
În locul zacuştii de dovlecei se pot folosi zacusca de vinete sau/și zacusca de conopidă din gama „Ceaunul cu bunătăţi”.
Timp de pregătire – aproximativ 20 minute.

Zacuscă de fasole cu cârnăciori
(4 porţii) – cost estimativ 8 lei/porţie
Într-o tigaie, de preferinţă neaderentă, se pun la fript aproximativ 500 g de cârnaţi (trandafir, cabanos).
Când tigaia se umezeşte de la grăsimea cârnaţilor se adaugă conţinutul unei cutii de fasole în sos de roşii (poate fi fasole albă sau roşie, după gust) şi un borcan de zacuscă de fasole „Ceaunul cu bunătăţi”.
După ce mâncarea se omogenizează, se condimentează după gust şi se serveşte caldă cu o salată de murături.
În locul cârnaţilor se pot folosi kaiser, şunculiţă ţărănească, muşchi ţigănesc.
Timp de pregătire – aproximativ 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *